Smitinbeeld


 
X
Name:
Email:
A+ A A-

Mart wint Marius van der Sandt beursbeurs

De Marius van der Sandt Stichting (opgericht ter nagedachtenenis aan een talentvolle jonge fotograaf die op twintigjarige leeftijd door een tragisch ongeval om het leven kwam) stelt ieder jaar drie beurzen ter beschikking aan jonge talentvolle fotografen. Met deze beurs op zak wordt je intensief begeleid door Nederlandse topfotografen als Jan Vermeer, Bas Meelker, Theo Bosboom, Joris van Alphen en Jasper Doest. Dit jaar is Mart één van de talenten die van deze beurs gebruik mag maken! Zijn serie van kustbeelden (zie portfolio) is door de begeleidende fotografen gekozen samen met de series van Judith Noorlandt en Jacob Kaptein. Deze unieke kans wordt uiteraard met beide handen aangepakt en er wordt met veel enthousiasme vooruitgekeken om het komende jaar te gaan werken aan een project onder begeleiding van bovenstaande fotografen. We houden jullie op de hoogte!

Last Updated on Friday, 05 June 2015 18:12

Hits: 900

Lofotenreis

Onze jaarlijkse Lofotenreis voor de fotoreisorganisatie Nordic Vision zit er weer op. Ook dit jaar hebben we weer een aantal avonden kunnen genieten van het prachtige noorderlicht! Buiten het noorderlicht hebben we ons vermaakt met de spectaculaire landschappen en fantastische, steeds veranderende lichtomstandigheden. Donkere wolken, lichte sneeuw in combinatie met azuurblauw zeewater hebben bij alle deelnemers mooie foto’s opgeleverd.

Variërend van details van stokvis tot het maken van startrails (op een kraakheldere nacht zonder noorderlicht) hebben we veel facetten in de natuurfotografie de revue kunnen laten passeren. Met wederom een erg leuke groep waren de beeldbesprekingen gezellig en interactief. Ook was er een paar avonden tijd om de basis van het werken met lightroom uit te leggen. In de Lofotengallery kun je een compilatie vinden van de afgelopen jaren.

Portfolio Lofoten.

 

lof01

 

Last Updated on Friday, 05 June 2015 18:04

Hits: 1365

Strandvondsten

Strandvondsten.
Aan wind geen gebrek de laatste tijd. Dat betekent voor ons dat we vaak te vinden zijn aan het strand. Op het moment zelf zorgt dat voor mooie dynamische taferelen. Het losse zand laat zich vormen door de wind. We zijn daarvoor speciaal naar De Hors gegaan op Texel. Een uniek gebied waar de wind vrij spel heeft en daardoor kun je daar het hele proces van duinvorming vinden. Vaak na zo'n stormachtige periode is het nog steeds genieten aan het strand. Alles wat door stroming in de zee is losgeslagen spoelt dan weer aan. Code: van alles aan het strand! Niet alleen interessant voor de fotograaf, maar ook waardevol voor de vogels! Hierbij wat foto's van de afgelopen tijd.

 

strv02

 

strv01

 

strv03

 

strv04

 

strv05

 

Last Updated on Saturday, 24 September 2016 18:34

Hits: 1516

Texel

Texel.
Half oktober waren wij weer op Texel. Elk jaar organiseren wij één of twee workshops naar dit mooie en goed bereikbare eiland.
Tijdens het verzorgen van deze workshops zijn we in dienst van de cursisten en nemen zelf nauwelijks foto's. Om ook zelf het "waddengevoel" weer eens te krijgen gaan we af en toe zelf een weekendje fotograferen. Deze keer met twee bevriende fotografen uit het Brabantse land. Wat hebben we weer genoten. De bekende gebieden bezocht om zonsopkomst en -ondergang te fotograferen. De dynamiek van de duinvorming vast proberen te leggen, etc. etc. Een weekend is eigenlijk veel te kort. Ook zin om eens op Texel te fotograferen? Wij verzorgen ook in 2015 weer een workshop op dit prachtige eiland. Vraag eventueel via het contactformulier om informatie.

tes01

 

tes02

 

tes03

 

tes04

 

tes05

 

Last Updated on Sunday, 04 January 2015 18:53

Hits: 1269

Copyright 2014 © Smit in beeld | Developed by We Will Webdesign