Smitinbeeld


 
X
Naam:
Email:
A+ A A-

Jan en Mart

jan 02

Jan Smit (1959) natuurfotograaf uit de kop van Noord-Holland. Veel kwaliteiten en interesses van Jan komen samen in de natuurfotografie. Creativiteit, kennis van de natuur en affiniteit met de techniek van het fotograferen maken hem tot een succesvol natuurfotograaf. Uit liefde voor de natuur gaat Jan uiterst behoedzaam te werk, het welzijn van dieren en hun omgeving staat altijd voorop. Kijkend naar Jan z’n portfolio valt op dat hij een veelzijdig fotograaf is. Niet alleen landschappen in binnen- en buitenland maar ook aan flora en fauna, micro en macro wordt door het jaar heen veel tijd besteed. Hij vertelt er graag een verhaal mee, een foto is vooral goed als hij niet alleen mooi is maar ook ergens over gaat. Jan deelt zijn foto’s graag met anderen, bijvoorbeeld op zijn goed bezochte facebookpagina maar hij publiceert ook regelmatig in diverse bladen. Met zijn presentaties, over een thema of over zijn reizen naar het noorden van Scandinavië, reist hij door heel Nederland. In de wintermaanden organiseert Jan fotografieworkshops, hij laat de mensen kennis maken met het “Geheim van de Smit”. Zijn kennis en geduld worden door de cursisten gewaardeerd. De workshops verlopen daardoor altijd gezellig en naar tevredenheid.Sedert 2006 verzorgt Jan fotografiecursussen. Veel cursisten hebben de stap al genomen naar Smitinbeeld. Om ze het "Geheim van de Smit" te laten ontekken is een talent van Jan. Zijn kennis en geduld worden door de cursisten gewaardeerd. De cursussen verlopen daardoor altijd gezellig en naar tevredenheid.

 

mart001

Mart Smit (1991) leerde al jong het fotograferen van zijn vader Jan. Al snel ontwikkelde hij een geheel eigen stijl. Dit resulteerde in internationale successen in fotowedstrijden zoals de Wildlife Photographer of the Year. Deze prijzen stelde hem in staat zijn foto uitrusting te professionaliseren. Om meer kennis van de natuur te vergaren volgde Mart in Velp de opleiding Eco en Wildlife en studeert hij nu biologie in Almere.
Hoeveel plezier hij ook beleeft aan het fotograferen, de natuurbeleving komt eerst en staat steeds voorop. Mart fotografeert vol overtuiging volgens de normen van de ILCP en dus niet ten koste van de natuur. O.a. door zijn studie heeft Mart al heel wat van de wereld gezien.

Tijdens deze reizen, een aantal keren ook als fotogids, zat er steevast fotoapparatuur in zijn rugzak. Mart heeft inmiddels dan ook een uitgebreid portfolio.

Copyright 2014 © Smit in beeld | Developed by We Will Webdesign