Smitinbeeld


 
X
Naam:
Email:
A+ A A-

Thema: Voorjaar in Het Wildrijk (macro)

Algemene info:

Ooit waren er in het westen van de Zijperpolder veel bosrijke landgoederen van welgestelde Amsterdamse kooplieden. Toen die hun interesse verloren, verwilderde het gebied. Later, tijdens het graven van het Noordhollandsch Kanaal, werd het leeggekapt door kamperende gastarbeiders. Enkele stukjes bos bleven gespaard. Zo ook Het Wildrijk.

Het bos is klein, maar heel bijzonder. In het voorjaar is de bodem bedekt met een blauw tapijt van wilde boshyacinten, met hier en daar schakeringen van roze en wit, afgewisseld met het frisse groen van jonge varens.

Met een bijzonder soort gemaal een tonmolen - wordt het water op peil gehouden. Het bos wordt doorsneden door donkere slootjes met spiegelend zwart water. Daarmee is Het Wildrijk een van de allermooiste bezittingen van Landschap Noord-Holland.

Voor wie:

In deze workshop gaan we uit van een redelijke kennis van de mogelijkheden van de digitale spiegelreflexcamera. De nadruk ligt op macro- dichtbijfotografie. Onderwerpen zullen vooral de wilde hyacinten en andere bloemen zijn.

Cursusduur:

We starten 's morgen om 8.30 uur bij de ingang van het Wildrijk. Na ontvangst, koffie en/of thee gaan we aan de slag. De verwachting is dat de workshop om 13.00 uur is afgelopen. Als u nog voldoende energie over heeft kunt u op eigen gelegenheid verder in het gebied fotograferen.

Wij zorgen gedurende deze dag voor koffie en/of thee en wat lekkers. Neem zelf even een broodje mee voor de lunch.

Prijs van de cursus: 65 euro.

wildrijk01wildrijk03wildrijk05

Inschrijven kan middels het sturen van een mailtje via het contactformulier. Geef hierin uw naam, e-mailadres, telefoonnummer en vermeld de workshop waar het om gaat. Wij zullen uw inschrijvingen vervolgens bevestigen.

Datum: Op aanvraag

Agenda Workshops

BASISCURSUS DIGITALE FOTOGRAFIE 2016

- workshop oktober: 24, 29, 31 oktober en 7 november

 - workshop november 22, 29 november en 3 en 6 december

VERVOLG DIGITALE FOTOGRAFIE 2016

- 21, 26  maart en 4, 9 en 11 april. Praktijkgedeelte op zaterdag 26 maart en 9 april.

 

STRANDFOTOGRAFIE
-  6 februari 2016.
- 17 april 2016
- 19 november 2016


TEXEL Weekendworkshop
- 7, 8 en 9 april 2017.

 
ADOBE LIGHTROOM 2016

November 2016: 8, 15, 22, 29 november en 6 december

 

THEMA(MACRO)
Voorjaar in het Wildrijk op aanvraag

Copyright 2014 © Smit in beeld | Developed by We Will Webdesign